Hoppa till innehåll

Integritetspolicy

Denna information uppdaterades 8 juli 2024.

Sales&Consultancy Resources in Scandinavia AB (nedan kallat “SCR“) respekterar den personliga integriteten hos personer som besöker våra webbplatser och registrerar sig för att använda våra tjänster (nedan kallade “kunder“). Nedan redogör vi för dina rättigheter som kund och vårt åtagande för att skydda dessa personuppgifter. Alla viktiga beslut om skydd för personuppgifter fattas av SCR:s företagsledning.

Om oss
Vi tillhandahåller professionella, användarvänliga, säljstöd (CRM) och samordningssystem för säljare och säljfunktioner.Huvudsaklig målgrupp är nystartsföretag och små och medelstora företag som jobbar med B2B-försäljning.Geografiskt verksamhetsområde är Sverige och Norden där vi följer de största ekonomisystemen (för småföretagare), dock även de marknader i EU där ekonomisystemen är etablerade.

Behandlingen av dina personuppgifter
I tabellen nedan finner du information om hur vi behandlar dina personuppgifter. Där följer syftet med behandlingen, vilka kategorier av personuppgifter vi kan behandla för respektive syfte, den rättsliga grunden för behandlingen och hur länge vi behandlar uppgifterna.

 

Syfte 

Kategorier av personuppgifter

Rättslig grund

Behandlingsperiod

För att tillhandahålla eller ta emot tjänster och/eller produkter under serviceavtal som du som kund har beställt eller som du som extern leverantör, konsult eller annat levererar under avtal.

Kontaktuppgifter, såsom namn och e-postadress.
Uppgifter om din befattning och arbetsgivare.
Faktureringsuppgifter.
Uppgifter om ditt köp eller vårt köp.
Dina unika användaruppgifter, såsom användar-ID, användarnamn och lösenord.
Trafikinformation från din webbläsare, såsom typ av webbläsare, enhet, språk och IP-adress.
Uppgifter om hur du beter dig och förflyttar dig på vår webbplats och i våra produkter.
Information relaterad till support och klagomål.

För att genomföra avtalet med dig eller det företag eller den organisation som du företräder.

Under avtalstiden och de följande tolv månaderna.

För att följa tillämplig lagstiftning om till exempel ekonomisk redovisning.

Faktureringsuppgifter.
Uppgifter relaterade till gällande avtal mellan oss.

Rättslig förpliktelse.

Sju år.

För att skydda SCR´s rättsliga intressen.

Kontaktuppgifter, såsom namn och e-postadress.
Uppgifter om din befattning och arbetsgivare.
Korrespondens.
Uppgifter relaterade till gällande avtal mellan oss.

SCR baserar sådan behandling av personuppgifter på vårt berättigade intresse av att skydda och hävda våra rättigheter i händelse av en tvist.

Personuppgifterna behandlas i tillämpliga fall till dess att rättsprocessen är avslutad.

För att kunna marknadsföra våra tjänster samt vår verksamhet genom till exempel e-postutskick, vår webbplats och sociala medier och med hjälp av särskilda erbjudanden.

Kontaktuppgifter, såsom namn och e-postadress.
Uppgifter om din befattning och arbetsgivare.
Uppgifter om vårt gällande avtal.
Uppgifter om den enhet du använder när du besöker vår webbplats, såsom IP-adress.
Användarnamn på sociala medier.

SCR baserar sådan behandling av personuppgifter på vårt berättigade intresse av att kunna marknadsföra våra tjänster och produkter samt vår verksamhet.

Tolv månader efter avslutad kontraktstid.

För att möjliggöra allmän kund- och leverantörsvård (kvalitetsarbete, undersökningar, statistik, marknadsanalys och kund- och leverantörsanalyser, samt utveckla verksamheten, metoderna och produkterna).

Uppgifter om dina kontakter med oss.
Svar på undersökningar.
Postadress.

SCR baserar sådan behandling av personuppgifter på vårt berättigade intresse av att kunna utveckla vår verksamhet.

Tio år efter slutförandet av uppdraget.

     

Vi behandlar enbart de personuppgifter som är nödvändiga för de ändamål som framgår ovan och endast under så lång tid som krävs för att uppnå dessa ändamål. Vilka specifika personuppgifter vi behandlar varierar beroende på hur du som kund eller leverantör har interagerat med oss, vilka tjänster och/eller produkter vi tillhandahåller dig eller vilka tjänster och/eller produkter du tillhandahåller oss. För att SCR ska fullgöra de rättsliga förpliktelser som följer av gällande lagstiftning eller för att tillvarata vårt rättsliga intresse kan vi behöva lagra personuppgifter under längre tid än vad som ovan anges. Vi behandlar emellertid inte personuppgifter under en längre tid än nödvändigt eller längre än vad som krävs enligt lag för respektive ändamål.

Hur vi samlar in personuppgifter
Normalt sett samlar SCR in personuppgifter direkt från dig. I vissa fall samlar vi även in personuppgifter om dig ifall ditt företag är kund hos SCR. Vi kan även komma att samla in personuppgifter från andra källor, t.ex. partnerföretag, sociala medier eller externa datainsamlare. När vi ber dig att lämna personuppgifter till oss kan du välja att inte göra det. Om du väljer att inte förse oss med den information vi behöver för att fullgöra våra skyldigheter gentemot dig, kan det vara så att vi inte kan fullgöra dessa skyldigheter.

Dina rättigheter
Nedan följer en sammanfattning av de rättigheter du kan utöva genom att kontakta oss.

Rätt till tillgång
Du har rätt att utan kostnad begära information om hur dina personuppgifter behandlas. Du har också rätt att få en kopia av de personuppgifter som vi behandlar om dig. Om du skickar oss en skriftlig begäran och anger vilka uppgifter du vill ha tillgång till besvarar vi den så snart vi kan. Skulle det vara så att vi inte kan ge dig tillgång till dessa uppgifter får du en motivering för detta. Om vi inte har kommit överens om någonting annat skriftligen skickas kopian av dina personuppgifter till den adress vi har registrerat.

Rätt till rättelse
Eftersom SCR är personuppgiftsansvarig är det vi som har huvudansvaret för att säkerställa att de personuppgifter vi behandlar är korrekta. Om du meddelar oss att de personuppgifter du har lämnat till oss inte längre stämmer rättar, spärrar eller raderar vi dem omgående.

Rätt till radering
Du har rätt att begära att SCR utan onödigt dröjsmål ska radera dina personuppgifter. Personuppgifter ska raderas i följande fall:

  • Om de inte längre är nödvändiga för det ändamål för vilket de har samlats in.
  • Om du har återkallat ditt samtycke och det inte finns någon annan rättslig grund för behandlingen.
  • Om behandlingen sker för direktmarknadsföringsändamål och du motsätter dig detta.
  • Om grunden för behandlingen är berättigat intresse och ditt intresse väger tyngre än vårt.
  • Om uppgifterna inte har behandlats i enlighet med tillämplig lagstiftning om dataskydd.
  • Om uppgifterna måste raderas för att uppfylla en rättslig förpliktelse.

Vi kan ha skyldigheter som förhindrar oss att radera alla dina personuppgifter omedelbart. Sådana skyldigheter följer av tillämplig lagstiftning om till exempel bokföring. Om vissa personuppgifter inte får raderas enligt lag meddelar vi dig detta och ser till att uppgifterna endast kan användas för att fullgöra dessa skyldigheter.

Rätt till begränsning av behandlingen
Du har rätt att begära att SCR tillfälligt begränsar behandlingen av dina personuppgifter om något av följande alternativ är tillämpligt:

  • Du anser att de uppgifter vi har om dig är felaktiga och har begärt rättelse av dem.
  • Behandlingen sker inte i enlighet med gällande lagstiftning om dataskydd, men du motsätter dig att personuppgifterna raderas och begär i stället en begränsning av deras användning.
  • Vi behöver inte längre personuppgifterna för ändamålen med behandlingen, men vi behöver dem för att kunna fastställa, göra gällande eller försvara ett rättsligt anspråk.

Om du invänder mot behandlingen av dina personuppgifter kan användningen begränsas under tiden en undersökning genomförs. När SCR begränsar användningen av dina personuppgifter lagrar vi dem bara, och ber om ditt samtycke för eventuell ytterligare behandling.

Rätt till dataportabilitet
Om vi behandlar dina personuppgifter baserat på ditt samtycke eller för att fullgöra en avtalsmässig förpliktelse mot dig har du rätt att begära att vi överlämnar alla de uppgifter vi behandlar på ett automatiserat sätt i ett maskinläsbart format. Du har också rätt att begära att dina personuppgifter överförs till en annan personuppgiftsansvarig om det är tekniskt möjligt.

Rätt att göra invändningar
Du har rätt att göra invändningar mot vår behandling av dina personuppgifter om behandlingen grundar sig på vårt berättigade intresse. I sådana fall ber SCR dig att specificera vilken behandling du invänder mot. Om du invänder mot någon behandling fortsätter vi bara att behandla dina uppgifter om vi har berättigade intressen som väger tyngre än dina intressen. Vi informerar dig då om detta.

Rätt att återkalla ditt samtycke
När behandlingen av dina personuppgifter bygger på samtycke kan du när som helst dra tillbaka detta. Kontakta oss i så fall med hjälp av kontaktuppgifterna nedan.

Rätt att lämna in klagomål
Om du har ett klagomål som rör SCR:s behandling av personuppgifter kan du kontakta oss på info@aizell.se eller vända dig till tillsynsmyndigheten. Den behöriga tillsynsmyndigheten i Sverige är Integritetsskyddsmyndigheten. Du kan kontakta myndigheten på
Webbplats: https://www.imy.se
Telefon: 08-657 61 00
E-post: imy@imy.se

+46 10 2099001
info@aizell.se

Integritetspolicy

FAQ

Akademi